header banner
Default

Na de publicatie van belangrijke inflatiecijfers is de koers van Bitcoin gedaald


Ook andere cryptocurrencies hebben klappen gekregen: Ethereum is in de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld met 3,1% gedaald en handelt nu voor $1.593. Dogecoin daalde met 3,3% in 24 uur en kost momenteel $0,082.

Waarom dalen de crypto koersen vandaag?

De reden van de koersval van vandaag zijn de inflatiegegevens uit Amerika die vandaag binnenkwamen. Deze gegevens wijzen er namelijk op dat de Amerikaanse Federal Reserve in de toekomst meer renteverhogingen kan doorvoeren.

James Butterfill van CoinShares, vertelt dat de recente daling het directe gevolg is van de macro-economische gegevens uit de VS. Investeerders verwachten namelijk dat de Federal Reserve agressief de rente zal blijven verhogen.

Het rapport dat op vrijdag werd gepubliceerd toonde namelijk een toename van de inflatie in ‘s werelds grootste economie aan. De prijsindex voor persoonlijke consumptieve bestedingen steeg met 5,4% ten opzichte van vorig jaar en de kernmaatstaf steeg met 4,7%.

Niet alleen crypto investeerders, maar ook aandelenbeleggers reageerden door te verkopen. Zo daalde de Dow Jones Industrial Average met 1,2%, de S&P 500 daalde met 1,6% en de Nasdaq Composite met 2%. Ook de AEX kleurt vandaag rood en verliest 1,23% van zijn waarde.

Bitcoin volgt dus de trend van andere volatiele activa zoals technologieaandelen wanneer er signalen zijn dat de Fed agressief zal blijven in haar monetaire beleid.

Sources


Article information

Author: Jon Davis

Last Updated: 1702732081

Views: 558

Rating: 4.9 / 5 (99 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jon Davis

Birthday: 1990-09-29

Address: 425 Douglas Landing, Johnshire, UT 16842

Phone: +3962625910280204

Job: Chemist

Hobby: Magic Tricks, Survival Skills, Rowing, Telescope Building, Video Editing, Card Collecting, Orienteering

Introduction: My name is Jon Davis, I am a exquisite, vivid, dedicated, courageous, unguarded, resolved, vibrant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.