header banner
Default

In 2023 kunnen deze cryptocurrencies interessant zijn


Cryptocurrency is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Inmiddels hebben meer dan 1,2 miljoen Nederlanders geïnvesteerd in crypto blijkt uit cijfers van Ipsos, waarvan een groot deel zakelijk investeert. 

Waar het ooit allemaal begon met de Bitcoin koers is het nu juist interessant om óók te investeren in andere altcoins. Benieuwd welke cryptomunten voor 2023 interessant kunnen gaan zijn? We zochten het voor je uit.

Investeren in Bitcoin koers blijft goed idee

Als er één munt is die zijn waarde jaar na jaar heeft weten te bewijzen dan is het wel de Bitcoin. Dat is niet zo vreemd, aangezien de Bitcoin de eerste cryptomunt ooit is geweest. De basis van cryptocurrency ligt daar. Hoewel er al vaker is geroepen dat de rek wel een beetje uit de Bitcoin is, is de munt inmiddels alweer drie keer zoveel meer waard dan twee jaar geleden. Tel daarbij op dat steeds meer bedrijven wereldwijd Bitcoin accepteren als betaalmiddel en je hebt een hele interessante investering.

Er zijn zelfs experts die verwachten dat de Bitcoin op een dag € 200.000 tot wel 2 miljoen euro waard kan worden. Of dat echt gaat gebeuren, is natuurlijk even afwachten maar het kan als (beginnende) investeerder in deze cryptomunt zeker geen kwaad om deze munt in 2023 in je digitale portefeuille te hebben. In het nieuwe jaar moet je geen explosieve stijgingen verwachten, maar zolang je voor de lange termijn investeert is het zeker interessant genoeg.

Binance Coin als een van snelst groeiende munten

Heb je de afgelopen jaren geïnvesteerd in Binance Coin (BNB) dan zit je wel goed met je investering. Deze cryptomunt is namelijk een van de snelst groeiende munten van het moment en hoort daarom tot een van de meest succesvolle cryptomunten van nu. Kijken we naar de koers dan zien we dat die als een malle is gestegen sinds de introductie van de munt in 2017. Hoewel je nog geen Bitcoin-waarden moet verwachten, zit de munt procentueel gezien flink in de lift.

Experts verwachten dat de Binance Coin ook in 2023 goed gaat scoren. Waar de munt in 2022 het rustig aan leek te doen, denken zij dat de coin in 2023 een klein feestje gaat vieren. Het is waarschijnlijk nog niet het jaar waarin de BNB over de waarde van € 1000 heen gaat, maar wel naar een waarde van rond de € 750. Houd je de cryptomunt nog langer vast dan is de kans groot dat je in 2024 of 2025 kunt profiteren van een waarde van € 1000 of hoger.

Mooi jaar verwacht voor Solana (SOL)

Begin je net met zakelijk beleggen of heb je zin om in een kleine altcoin te investeren? Dan is Solana (SOL) zonder meer interessant te noemen. Deze cryptomunt heeft in het afgelopen jaar namelijk een opvallende groei doorgemaakt. Waar de munt eerst slechts € 2 waard was, had je voor diezelfde munt een jaar later € 200 in handen. De kans is klein dat Solana in 2023 weer zó'n bizarre groei gaat maken, maar het is wel een goede crypto coin om in je digitale wallet te hebben.

De verwachting is namelijk wel dat de munt een positief momentum vast blijft houden. Net als bij andere munten is het aan te raden om voor de lange termijn te investeren in Solana. Op die manier heb je de grootste kans op rendement. Kijk maar eens naar de Bitcoin. Tien jaar geleden was die cryptomunt amper wat waard en nu is de grens van $ 60.000 al eens bereikt. Scoren dus.

Ethereum blijft sterkste altcoin

Tot slot nog de aandacht voor een altcoin die sterk is en sterk blijft: de Ether van Ethereum. Dat deze munt ook in 2023 gaat scoren, komt vooral door de grote upgrade (The Merge) die onlangs is doorgevoerd. Door deze upgrade is het Proof-of-Work protocol overgegaan op Proof-of-Stake waardoor het volledige netwerk veel zuiniger is geworden. Mede daardoor is Ethereum ontzettend hard gegroeid én heeft de Ether veel potentie voor het nieuwe jaar.

Daardoor hebben analisten veel hoge verwachtingen van de Ether en Ethereum voor het nieuwe jaar. Waar de koers op het moment van schrijven net iets hoger dan € 1200 ligt, is dat in 2023 waarschijnlijk € 100/€ 150 meer. Net als bij andere cryptomunten is het van groot belang om geduld te hebben. Investeren op de langere termijn levert veel meer op dan wanneer je met emotie voor de korte termijn belegt. Blijf je ook in 2023 inlezen in crypto om zo het hoogste rendement uit je investering te halen.

Sources


Article information

Author: Brandi White

Last Updated: 1703008682

Views: 1118

Rating: 5 / 5 (67 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandi White

Birthday: 2018-09-09

Address: 214 Parks Bypass, Port Katieborough, CO 04467

Phone: +4834258954733056

Job: Taxi Driver

Hobby: Hiking, DIY Electronics, Quilting, Rock Climbing, Soccer, Knitting, Table Tennis

Introduction: My name is Brandi White, I am a persistent, Open, striking, welcoming, valuable, radiant, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.